1940 г. дир. Жан ПоповПрез 1914 г. под ръководството на Иван Събев Цанков, група учители, ученици и интелектуалци, поставят началото на смесен хор „Черноморски звуци“. Традицията се преражда във всяко следващо поколение. Искрата припламва на всяка сцена и възпламенява душите. 

Само пеещият в хор, може да разбере особената връзка между тези хора, осъдени на собственото си пристрастие към едно изкуство. Преживяване, което издига, облагородява, доближава до чистата, недокосната от праха на ежедневието красота, която ни кара да живеем различно и да гледаме с други очи на света.

1958 Al Krystev smallСмесен хор “Черноморски звуци” е свят на съзидание и творчество, на общуване и сливане, в който, претопявайки себе си, ставаш част от едно цяло. Обединени от любовта към музиката и опияняващото чувство за общност и съмишленичество, изпълнителите от смесен хор „Черноморски звуци” пишат културната история на гр. Балчик. С еднакъв интерес се потапят в музиката на старите майстори, преосмислят класиците или търсят 

barsa small

внушенията на съвременните творци, но най-пълно и с много жар се сливат с българските песни. 
От 2010 година хорът е организатор на ежегоден международен фестивал, благодарение на който повече от 2500 певци от Европа и Азия са посетили Балчик и са станали част от неповторимата атмосфера на фестивала.

val gД-р Валентина Георгиева е диригент, музикален педагог, ръководител на детски вокални формации, председател на Сдружение „Музикален свят-Балчик“, създател и артистичен директор на международния хоров фестивал „Черноморски звуци“. Възпитаник е на АМТИ-Пловдив, с преподавател по дирижиране доц. Никола Липов. Специализирала хорово дирижиране в ДМА „П.Владигеров“-София при проф. Лилия Гюлева, получава докторската си степен през 2013 г. в НБУ. Д-р Валентина Георгиева е активен участник в международни хорово-диригентски курсове, жури в национални и международни фестивали, носител на приза "Общественик на годината" в три поредни години. Опирайки се на традицията в българското хорово изпълнителско изкуство, тя съхранява ценностите и гради новата история на 100 годишния хоров състав „Черноморски звуци“ в съответствие със световните тенденции в хоровото изкуство.