Хорът с участие във Варна

choir 10 2014Смесен хор "Черноморски звуци" ще участва в концерт на Панорама на българското хорово изкуство в град Варна. Поредната изява на състава ще бъде в Концертната зала на Градска художествена галерия "Борис Георгиев" на морската столица на 15 ноември.
Панорамата на българското хорово изкуство е традиционен ежегоден цикъл на Български хоров съюз, който цели да представи най-доброто през изминалия сезон - хорове, носители на престижни награди, произведения на български композитори, новаторство в хоровото изкуство, юбилеи на хорове и диригенти. Панорамата има широк отзвук сред изпълнители и слушатели, тъй като представлява своеобразна витрина на хоровото изкуство у нас. Тя е стимул за изпълнителите, място за творчески срещи и обмен на идеи.
В рамките на събитието диригентът на "Черноморски звуци" д-р Валентина Георгиева ще представи на 16 ноември сборника "Непознатият Стефан Драгостинов". Презентацията ще се проведе във Фестивалния и конгресен център от 10.30 ч. ноември.

Презентация на сборник "Непознатият Стефан Драгостинов"

cd coverДнес от 17.00 ч. в НЧ „Паисий Хилендарски 1870“ в Балчик ще бъде представен сборникът "Непознатият Стефан Драгостинов".
По повод 100 години от създаването на смесен хор „Черноморски звуци“, с финансовата подкрепа на Община Балчик, се издава двуезичен сборник „Непознатият Стефан Драгостинов“, с автор д-р Валентина Георгиева, в който са публикувани ръкописите на автора, транскрибираните версии за смесен хор и диригентски бележки за всяка песен.