ДИРИГЕНТ

valia conductorД-Р ВАЛЕНТИНА ГЕОРГИЕВА е диригент, музикален педагог, ръководител на детски вокални формации, председател на Сдружение „Музикален свят-Балчик“, създател и артистичен директор на международния хоров фестивал 
„Черноморски звуци“. Възпитаник е на АМТИ-Пловдив, с преподавател по дирижиране доц. Никола Липов. Специализирала хорово дирижиране в ДМА „П.Владигеров“-София при проф. Лилия Гюлева, получава докторската си степен през 2013 г. в НБУ. Д-р Валентина Георгиева е активен участник в международни хорово-диригентски курсове, жури в национални и международни фестивали, носител на приза "Общественик на годината" в три поредни години. Опирайки се на традицията в българското хорово изпълнителско изкуство, тя съхранява ценностите и гради новата история на 100 годишния хоров състав „Черноморски звуци“ в съответствие със световните тенденции в хоровото изкуство.


 

КОРЕПЕТИТОР
marianaМАРИЯНА ТИХОЛОВА е възпитаник на Академията на музикално и танцово изкуство в град Пловдив със специалност "Музикална педагогика".

През 1994г. Започва работа в НЧ „Паисий Хилендарски – 1870“ гр. Балчик като преподавател по пиано в детската музикална школа.
В периода от 1998-2001 и от 2009 до сега е корепетитор на смесен хор "Черноморски звуци".

 


 

ХОРМАЙСТОР

smirnovaНАТАЛИЯ СМИРНОВА

Образование: Висше
Работи в състава от 2009 г. Преди това е била преподавател в катедра „Хорово дирижиране“ в Руски държавен университет „Н. Некрасов“. Хормайстор на Академичен хор „Продхоюзов“, преподавател и директор в детска музикална школа.