Хорът с участие във Варна

choir 10 2014Смесен хор "Черноморски звуци" ще участва в концерт на Панорама на българското хорово изкуство в град Варна. Поредната изява на състава ще бъде в Концертната зала на Градска художествена галерия "Борис Георгиев" на морската столица на 15 ноември.
Панорамата на българското хорово изкуство е традиционен ежегоден цикъл на Български хоров съюз, който цели да представи най-доброто през изминалия сезон - хорове, носители на престижни награди, произведения на български композитори, новаторство в хоровото изкуство, юбилеи на хорове и диригенти. Панорамата има широк отзвук сред изпълнители и слушатели, тъй като представлява своеобразна витрина на хоровото изкуство у нас. Тя е стимул за изпълнителите, място за творчески срещи и обмен на идеи.
В рамките на събитието диригентът на "Черноморски звуци" д-р Валентина Георгиева ще представи на 16 ноември сборника "Непознатият Стефан Драгостинов". Презентацията ще се проведе във Фестивалния и конгресен център от 10.30 ч. ноември.

Презентация на сборник "Непознатият Стефан Драгостинов"

cd coverДнес от 17.00 ч. в НЧ „Паисий Хилендарски 1870“ в Балчик ще бъде представен сборникът "Непознатият Стефан Драгостинов".
По повод 100 години от създаването на смесен хор „Черноморски звуци“, с финансовата подкрепа на Община Балчик, се издава двуезичен сборник „Непознатият Стефан Драгостинов“, с автор д-р Валентина Георгиева, в който са публикувани ръкописите на автора, транскрибираните версии за смесен хор и диригентски бележки за всяка песен.

Стогодишният хор "Черноморски звуци" е с номинация за Държавната награда „Св. Паисий Хилендарски"

p hilОбласт Добрич е с две номинации за годишната Държавна награда „Св. Паисий Хилендарски" за 2014 г., едната от които идва от Община Балчик. 
Годишната държавна награда на Министерство на културата има за цел да стимулира български творци и изпълнители на произведения, свързани с българската история и традиции.  Балчишката община предлага с държавната награда да бъде удостоен смесен хор „Черноморски звуци", който навършва един век.

Хор "Черноморски звуци" отбелязва 100-годишен юбилей с тридневни празници

01102014100-годишният юбилей на хор „Черноморски звуци" ще бъде отбелязан в средата на месеца с тридневни празненства. На 16 октомври, когато от 17.00 часа в НЧ „Паисий Хилендарски" в Балчик ще бъде открита изложба посветена на юбилея. На следващия ден ще бъдат представени сборник, диск и филм, посветени на хоровия състав, а юбилейният концерт ще бъде на 18 октомври от 18.00 часа.

Балчик открива фестивалното лято

pileМеждународният хоров фестивал "Черноморски звуци" дава старт на фестивалното лято в Балчик следващата седмица. От 4 до 8 юни край морето ще се съберат 19 хорови състави от 8 държави. Над 500 участници от България, Гърция, Румъния, Турция, Италия, Германия, Франция и Дания ще се обединят в идеята на форума за изграждане на мост между различни култури и творци. По време на фестивала се организират хорови работилници, в които отделните формации ще изградят огромни фестивални хорове.